KPN Ecosim: van koelkast naar simkaart

Een van de doelstellingen die KPN zichzelf heeft gesteld is om in 2025 volledig circulair te zijn. De nieuwe ecosim draagt bij aan deze doelstelling. KPN gaf jaarlijks miljoenen simkaarten uit aan nieuwe en bestaande klanten, simkaarten die voor een groot gedeelte bestaan uit plastic. Door in de ecosim gerecycled plastic te gebruiken bespaart KPN jaarlijks tonnen plastic en de ecosim kan later ook weer gerecycled worden voor andere doeleinden.

Milieuvriendelijke verpakking

Het gerecycled plastic dat wordt gebruikt voor de ecosim komt van oude koelkasten. Het plastic in koelkasten is niet alleen sterk, maar ook flexibel genoeg voor verwerking tot simkaart. Ook kan het materiaal na de nieuwe levensduur als ecosim weer hergebruikt worden voor andere doeleinden. Daarnaast wordt de verpakking waarin de ecosim wordt geleverd ook nog eens gemaakt van FSC-vriendelijk hard papier.

KPN Ecosim

Duurzame telecomleverancier

Door de ecosim niet meer in plastic verpakking te leveren en de simkaart ook nog eens te vervaardigen uit gerecycled plastic hoopt KPN de plasticberg te verminderen. Daarmee komt KPN tegemoet aan de wens van de klant, op het gebied van duurzaamheid. Meer dan 50% van de klanten geeft aan dat duurzaamheid een rol speelt in de keuze voor een telecomleverancier.

E-sim als alternatief

Een nog duurzamer alternatief is de E-sim van KPN. E-sim staat in dit geval voor embedded sim. Deze zorgt voor nog minder plastic afval en zal waarschijnlijk op termijn de fysieke simkaart geheel vervangen, als simkaartsleuven niet langer meer nodig zijn in het ontwerp van telefoons. Bijkomend voordeel is dat je niet lang hoeft te wachten tot je simkaart opgestuurd wordt bij een eventuele simwissel. De e-sim is op afstand te activeren en kan daarnaast ook nog eens meerdere profielen bevatten.

KPN maakt de huidige voorraad simkaarten op en zal deze langzaam laten overlopen in de levering van de ecosim kaarten.

 
Deel dit artikel via:
 

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze maandelijkse business update.

Vorige

koperuit 600x388 kopieren
KPN stopt uitbreiding koperaansluitingen

Volgende

Spoofing
Telefoonnummerspoofing: Wat is het?