Kennissessie Informatiebeveiliging Westland Adviesgroep

Recent heeft VTM bij Westland Adviesgroep een tweetal kennissessies mogen organiseren voor klanten van Westland Adviesgroep, over het thema informatiebeveiliging. Tijdens deze sessies hebben wij aanwezige organisaties meegenomen in de digitale risico’s van vandaag de dag en het belang van goede informatiebeveiliging en ICT-security.

Informatiebeveiliging

Elke organisatie is een informatie verwerkende organisatie. Denk aan de administratie, HRM, klantgegevens, CRM-systemen, etcetera. Het gros van deze informatie is digitaal; informatiebeveiliging is dan ook niet meer los te zien van ICT. Op locatie moet de ICT-security op orde zijn, maar omdat medewerkers via steeds meer devices altijd en overal toegang hebben tot deze data, moet ook End Point Protection een centraal onderdeel zijn van elke securitystrategie.

Tijdens de sessies gingen we in op vragen als welke informatie heb je als organisatie, wat verstaan we onder informatiebeveiliging, wat zijn de digitale risico´s en wat is het belang van informatiebeveiliging.

Met technische maatregelen kom je als organisatie een heel eind. Een groot deel is echter mensenwerk. Awareness onder medewerkers is dan ook één van de belangrijkste aspecten. Maak duidelijk wat gevoelige informatie is, welke afspraken gemaakt zijn om hier verantwoordelijk mee om te gaan en maak medewerkers bewust van de belangen van goede beveiliging voor de organisatie.


Reeks

Deze sessie was onderdeel van een reeks sessies over dit thema. Bent u geïnteresseerd in dit thema, laat dan hieronder uw mailadres achter. Een datum voor een volgende sessie is nog niet bekend, maar wij houden u dan als eerste op de hoogte van de datum van de eerstvolgende sessie.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook: