iPhone 12, Mini, Pro en Pro Max

Deze week heeft Apple de vier nieuwe modellen van de iPhone 12 aangekondigd. Het gaat om de iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Naast bijna standaard, gebruikelijke verbeteringen als een verbeterde camera en betere processor, zijn er dit jaar nog enkele opvallende ontwikkelingen. (Afbeelding Apple)

Mini

Zo kondigt Apple voor het eerst vier in plaats van drie nieuwe modellen aan. Het is de eerste keer dat Apple een iPhone introduceert met een Mini-variant. Eerder verscheen er wel al een iPad en een Mac met een Mini-variant.

De iPhone 12 Mini is de kleinste, dunste en lichtste smartphone ter wereld, met een 5,41 inch-oledscherm. De andere drie varianten waaronder, de iPhone 12 heeft een 6,06 inch oledscherm, de 12 Pro een 6,1 oledscherm en bij de 12 Pro Max heeft het oledpaneel een diagonaal van 6,68 inch.

Design

Het design van de vier nieuwe iPhones gaat terug naar 2010, waar de meeste gebruikers de iPhone van kennen. Het lijkt op het ontwerp van de iPhone 4 en 5. Om de randen van het toestel zit een metalen band, zoals recent ook al terug te zien was bij de nieuwste iPad.

Door dunnere schermranden is het toestel compacter dan voorgaande toestellen. Een keramische laag over het scherm moet ervoor zorgen dat de smartphone beter beschermd is tegen beschadigingen.

Een andere nieuwe ontwikkeling is dat Apple aan de achterkant van de nieuwe iPhones een magnetische ring heeft ingebouwd. Speciaal voor de nieuwe MagSafe-accessoires voor de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Het gaat om hoesjes, kaarthouders en opladers, allemaal magnetisch vast te klikken aan je iPhone. De accessoires bevestig je op deze manier automatisch op precies de juiste plek.

A14 Bionic-chip

In de iPhones zit de Apple A14 Bionic-chip, Apples nieuwste processor. Apple belooft dat de nieuwe iPhones hierdoor 50 procent sneller zijn. Niet alleen is de processor kleiner, hij is ook krachtiger dan zijn voorgangers. De verhoogde snelheid zal vooral te merken zijn bij zware toepassingen, zoals games en complexe websites via 5G. De iPhones 12 zijn ook geschikt voor 5G.

Camera

Het grote verschil tussen de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro-lijn zit in de camera's. De iPhone 12 Pro-lijn beschikt namelijk over drie camera’s op de achterkant, de ultrawide-, wide-angle- en telelenzen met een resolutie van 12 megapixels. De normale iPhones 12 hebben alleen wide-angle en ultrawide. Hierdoor vervalt één camera aan de achterkant.

Een grote verbetering is de optische zoom, wat betekent dat detailfoto’s enorm scherp gemaakt kunnen worden. Optische zoom is veel beter dan digitale zoom, omdat bij optische zoom de camera het werk doet in plaats van een processor. Spelende kinderen, een auto die voorbijraast: je wilt het zo goed en snel mogelijk kunnen vastleggen. Speciale hardware in de Pro-toestellen zorgt ervoor dat de camera bij het maken van foto's een beetje meebeweegt. Hierdoor blijft het beeld stabiel en worden foto's scherper.

Geen accessoires

De nieuwe iPhones hebben niet langer een adapter of bedrade oortjes in de doos, iets waarover al langer geruchten gingen. Daardoor is de doos kleiner en passen er in dezelfde ruimte voor transport 70 procent meer iPhones. Als belangrijkste reden voor het weglaten van de accessoires noemt Apple het milieu. Apple sprak de hoop uit dat andere fabrikanten de stap volgen.

Beschikbaarheid

De iPhone 12 verschijnt in vijf verschillende kleuren: rood, wit, lichtgroen, donkerblauw en zwart en kost vanaf 755 euro (ex.BTW) in de uitvoering met 64GB. Er zijn ook uitvoeringen met 128 GB en 256 GB. De iPhone 12 Mini kost vanaf 669 euro (ex.BTW).

De vanaf prijzen van de Pro- en Pro Max modellen zijn 959 en 1040 euro (ex.BTW). Die prijzen zijn voor de versies met 128 GB opslag. Er zijn ook modellen met 256 GB en 512 GB opslag. Het duurste model is de iPhone 12 Pro Max met 512 GB opslag, voor 1330 euro (ex.BTW).

Reserveren

De toestellen, iPhone 12 en 12 Pro worden vanaf 23 oktober geleverd in Nederland. De iPhone 12 Mini en 12 Pro Max zijn vanaf 13 november verkrijgbaar. U kunt de nieuwe modellen alvast bestellen via 0174 527 320 of info@vtmgroep.nl. Houd er wel rekening mee dat leveringen van de iPhone 12 varianten zeker nog 6 tot 8 weken kunnen duren.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

Volgende

eSIM ondersteund door KPN
eSIM ook ondersteund door KPN