iPhone 11, Pro en Pro Max

Deze week heeft Apple zijn nieuwste modellen iPhone officieel gepresenteerd. De iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max zijn de opvolgers van de iPhone XR, XS en XS Max.

Pro

De iPhone 11 Pro is de eerste keer dat Apple een iPhone introduceert met de Pro-naam. Eerder verschenen er iPads, MacBooks en Apple-desktopcomputers met de Pro-toevoeging.

De iPhone 11 heeft een 6,1"-lcd, de 11 Pro krijgt een 5,8 inch-oledscherm en bij de 11 Pro Max heeft het oledpaneel een diagonaal van 6,5 inch. Net als hun voorgangers behouden de nieuwe modellen een inkeping in het scherm en hebben ze Face ID voor ontgrendelen met gezichtsherkenning. Een vingerafdrukscanner ontbreekt wederom.

Foto en video

De nadruk bij de nieuwste modellen iPhone ligt vooral op de foto- en videomogelijkheden. De iPhone 11 Pro en de 11 Pro Max hebben ieder drie 12-megapixelcamera's aan de achterkant. Naast de reguliere camera zit een tele- en een ultragroothoekcamera.

Bij de iPhone 11 ontbreekt de telecamera. Dit toestel heeft wel dezelfde primaire- en groothoekcamera als de Pro-modellen. De frontcamera op alle modellen heeft een 12-megapixelresolutie, kan filmen in 4k-resolutie en er is een slowmotionfilmfunctie beschikbaar.

Na de update van iOS 13 later dit jaar, krijgen de iPhones nog een nieuwe functie, genaamd Deep Fusion. Daarbij worden beelden van meerdere camera's gecombineerd tot één opname.

A13 Bionic-soc

De drie iPhone 11-modellen krijgen de snelste smartphonechip ooit, de door Apple ontworpen A13 Bionic-soc, die wordt gemaakt op een tweede generatie 7nm-procedé en bevat 8,5 miljard transistors. De chip heeft een hexacore-cpu met twee krachtige cores en vier zuinige kernen. De opbouw van de A13 Bionic is gelijk aan die van de A12 Bionic van vorig jaar, maar Apple claimt dat de prestaties flink zijn verbeterd terwijl het verbruik omlaag is gegaan.

Accu

Exacte details over de accucapaciteit zijn nog niet bekend, maar Apple claimt dat de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max respectievelijk 1, 4 en 5 uur langer mee gaan dan de iPhone XR, XS en XS Max. De toestellen ondersteunen draadloos laden en de iPhone 11 Pro en Pro Max kunnen middels een 18 watt snellader sneller opgeladen worden.

5G

Dit jaar nog geen iPhones met 5g-modem. Veel Android-toestellen hebben dat al wel, maar de nieuwste iPhones dus nog niet. De beschikbaarheid van 5g-netwerken is nog beperkt en de huidige modems hebben veelal beperkte 5g-ondersteuning.

Beschikbaarheid

De iPhones zijn gemaakt van metaal en glas, de Pro-modellen hebben een matte afwerking. De iPhone 11 verschijnt in zes verschillende kleuren: paars, rood, zwart, groen, geel en wit en kost vanaf 809 euro in de uitvoering met 64GB. Dat is 50 euro minder dan de introductieprijs van de iPhone XR vorig jaar. Er zijn ook uitvoeringen met 128 GB en 256 GB.

De vanafprijzen van de Pro-modellen zijn met 1159 en 1259 euro gelijk aan de prijzen van de XS-modellen vorig jaar. Die prijzen zijn voor de versies met 64 GB opslag. Er zijn ook modellen met 256 GB en 512 GB opslag. Het duurste model is de iPhone 11 Pro Max met 512 GB opslag, voor 1659 euro.

Reserveren

De toestellen worden vanaf 20 september geleverd in Nederland. U kunt de nieuwe modellen alvast bestellen via 0174 527 320 of info@vtmgroep.nl.

 

Bezoekers van deze pagina bekeken ook: