“Investeren in ICT-security is géén kostenpost!”

“De kosten van downtime of imagoschade, juist daar moet goed over nagedacht worden,” aldus Erwin den Braber, Business Consultant ICT bij VTM. “Kan er een aantal uur niet gewerkt worden, door een X-aantal medewerkers, dan brengt dat in grote lijnen veel hogere en meer directe kosten met zich mee dan het beveiligen van je ICT-infrastructuur.”

Vandaag de dag zijn veel organisaties erg afhankelijk van hun ICT-omgeving. We zijn in Nederland heel ver met automatiseren en digitaliseren. Tegelijk maakt dat de digitale afhankelijkheid, ook wel telekwetsbaarheid genoemd, groter.

Plus de kans op dataverlies en/of imagoschade voor de organisatie. Ga eens bij jezelf na, als bij jou thuis wordt ingebroken. Het nare gevoel dat je daar aan overhoudt, plus persoonlijke bezittingen die wellicht ontvreemd zijn, wegen geenszins op tegen de kosten voor goede sloten en inbraakpreventieve maatregelen. Datzelfde geldt voor organisaties ook.

Pro-actief

“Zorg dat je pro-actief met je ICT-omgeving omgaat en niet reactief. Juist dat is voor organisaties belangrijk om over na te denken, in plaats van de investering in digitale veiligheid puur te bestempelen als kostenpost.” Je kunt ten slotte thuis ook de maatregelen nemen nadat er een keer is ingebroken, maar het kwaad is dan al geschied. Voorkomen is echt beter dan genezen.


Het hele interview met Erwin den Braber en Joeri Schnetz van VTM over ICT-security, is te zien op ICTTV.online.

 

Volgende

ICT security Joeri Schnetz
Gedrag essentieel onderdeel van ICT-security