Internet Explorer verouderd; Microsoft raadt gebruik af

Microsoft raadt bedrijven af om nog langer gebruik te maken van Internet Explorer. De browser is verouderd en wordt niet langer ondersteund. Het advies is gericht op bedrijven die nog geforceerd gebruik maken van de verouderde browser.

In een eigen blogpost legt Microsoft uit dat de browser niet langer wordt ondersteund en bij veel bedrijven zorgt voor ‘technical debt’ (het probleem dat voortbouwen op bestaande code een riskante zaak kan zijn). Het backwards compatible houden van browsertechnieken zorgt er namelijk voor dat er nog steeds webstandaarden van 1999 ingezet kunnen worden door via Internet Explorer te werken.

Standaard browser

Microsoft is al enige tijd geleden overgestapt op de Edge-browser. Toch merkt het bedrijf dat er nog veel bedrijven zijn die Internet Explorer gebruiken, terwijl Microsoft hierop dus geen ondersteuning meer biedt. Er zijn ook nog veel bedrijven die het gebruiken als standaard browser, waarbij geen andere browsers worden ondersteund of verkeer via Internet Explorer wordt geforceerd.

Volgens het bedrijf zelf moet dit stoppen. Daarbij gaat het niet alleen om veroudering, maar zullen in de toekomst ook steeds vaker applicaties niet werken, omdat ontwikkelaars geen rekening meer houden met Internet Explorer.

IE-edge

Internet Explorer werd voor het eerst gelanceerd voor Windows 95. Het is lange tijd de meest gebruikte browser ter wereld geweest en alhoewel Internet Explorer nog steeds door veel bedrijven wordt gebruikt als de standaardbrowser, is in de afgelopen jaren Chrome uitgegroeid tot meest populaire webbrowser.

Het marktaandeel van Internet Explorer is echter wel nog steeds groter dan het marktaandeel van de nieuwe Edge browser, terwijl Microsoft al langere tijd volledig inzet op de Edge browser. Met de blogpost van deze week geeft Microsoft duidelijk aan dat het nu echt tijd is voor definitief afscheid van Internet Explorer.

 

Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

Volgende

Westland als speeltuin IoT 4
Nederland breedbandland