Informatiebeveiliging en AVG voor de VRT

Woensdag 25 april 2018 vond in Houten het jaarlijks symposium plaats van de Vereniging van Register Taxateurs (VRT). Bijna 300 aangesloten taxateurs werden deze middag bijgepraat door twee consultants namens VTM. Arno Franken verzorgde een sessie Informatiebeveiliging en Nico Keijser nam de aanwezige taxateurs mee in de nieuwe privacywetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Het mag inmiddels geen nieuws meer zijn dat op 25 mei aanstaande de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treedt. Alle bedrijven die persoonsgegevens verwerken vallen onder deze verordening en moeten per die datum voldoen aan deze nieuwe regelgeving. Wat betekent dat in de praktijk?

De heer Nico Keijser is consultant op het gebied van ICT, Recht en Privacy. In een inhoudelijke en enerverende sessie heeft hij de aanwezigen uitleg gegeven over de nieuwe regelgeving. Wat houdt de AVG in, waar moet een taxateur aan voldoen en welke acties moeten ondernomen worden. Keijser geeft inzicht in het theoretisch deel van de nieuwe AVG, maar ging ook in op praktische zaken die op korte termijn geregeld moeten worden.

Informatiebeveiliging

Door steeds verdere digitalisering neemt de afhankelijkheid van systemen, ‘slimme’ apparaten en van internet steeds verder toe. Daarmee ook de gevoeligheid van gegevens. De heer Arno Franken (foto boven) is ethisch hacker en expert op het gebied van cybersecurity & privacy.

Franken nam de aanwezigen mee in de wereld van cybercrime, risico’s in de praktijk en praktische en professionele oplossingen. De sessie werd afgesloten met een demonstratie hoe hackers slachtoffers maken. Niet alleen met technische snufjes, maar veelal door menselijke misleiding. Middels een aantal praktische tips werd geleerd om risico´s op juiste wijze waar te nemen in het digitale domein en werden de aanwezigen voorbereid op de hackers van morgen.

Consultancy

Beide sessies betroffen relevante en inhoudelijke input voor alle aanwezige taxateurs. Zowel informatiebeveiliging als de AVG zijn voor alle taxateurs, van klein tot groot, uiterst actueel en relevant. Mooi om namens VTM hier een informatieve, sector overstijgende bijdrage aan te leveren.

Bekijk hier meer informatie over de consultancy dienstverlening van VTM.
Consultancy dienstverlening VTM

 

Nico Keijser tijdens VRT symposium

Nico Keijser, consultant ICT, Recht en Privacy, geeft uitleg over AVG regelgeving