In 2020 stopt 2G-netwerk van T-Mobile

KPN en Vodafone houden hun 2G-netwerk wel in de lucht

Bezitters van oude mobiele telefoons opgelet, 15 november 2020 stopt T-Mobile met zijn 2G-netwerk. Vanaf die dag is het voor T-Mobile-abonnees alleen nog mogelijk om te bellen, sms’en en internetten met toestellen die geschikt zijn voor het 3G- of 4G-netwerk. KPN en Vodafone houden hun 2G-netwerk wel in de lucht.

Toestellen die alleen op 2G werken, zijn bijvoorbeeld toestellen van Sony Ericsson, de Nokia 3310 en de Samsung B300. Bezitters van een iPhone, Samsung Galaxy, Huawei, HTC of Sony Xperia hoeven zich hierover geen zorgen te maken. Checken of je toestel geschikt is voor 3G/4G kan ook via de site Will My Phone Work

5G

Via het 2G netwerk was het bijna 20 jaar geleden al mogelijk om mobiel te internetten. Zij het dat de data wel tergend langzaam binnenkwamen. Inmiddels maken smartphone-producenten en providers zich op voor de 5de generatie mobiele communicatie 5G. Vermoedelijk komt volgend jaar het eerste 5G-toestel op de markt, en KPN is bezig met 5G-tests in heel Nederland.

KPN

KPN en Vodafone houden hun 2G-netwerk wel in de lucht. 2G wordt onder meer gebruikt voor Internet of Things-communicatie. Eerder dit jaar maakte KPN wel bekend dat het KPN stopt met het aanbieden van 3G. 3G-toestellen zullen daarna automatisch terugschakelen naar 2G. Vodafone stopt al in januari 2020 met 3G.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook: