ICT aan de basis van uw bedrijfscontinuïteit

ICT is voor bedrijven steeds belangrijker, of zelfs onmisbaar. Online werkplekken, meerdere devices, toegang tot bedrijfssystemen, telefonie in de Cloud; ICT vormt het hart van uw organisatie. Het MKB moet echt werk maken van zijn ICT-strategie.

Een veilige, betrouwbare ICT-omgeving is van groot belang voor uw bedrijfscontinuïteit. “De toekomst van uw bedrijf hangt ervan af”, zo stelde analistenbureau IDC eerder al stellig. Uit het onderzoek bleek echter dat een groot deel van de MKB-bedrijven geen budget vrijmaakt voor Cloud-toepassingen en wat betreft digitalisering eigenlijk nog moet beginnen. Dat kan risico’s opleveren op het gebied van ICT-beveiliging en voor uw bedrijfscontinuïteit.

Alle lagen

Binnen vrijwel alle lagen van uw organisatie speelt ICT een belangrijke rol. Het vormt de basis van uw werkplekbeheer en telefonie, al dan niet in de Cloud, tot data opslag en beveiliging van uw bedrijfsgegevens. Deze centrale rol van ICT resulteert in complexere omgevingen met hoge beschikbaarheidseisen.

Impact neemt toe

Omdat ICT zo’n bepalende rol speelt binnen organisaties neemt de impact van eventuele incidenten toe. Bent u even ‘uit de lucht’, dan heeft dat direct gevolgen voor uw medewerkers en uw gehele bedrijfsvoering. Organisaties moeten zich bewust zijn van deze impact. Het niet meer kunnen werken in geval van een ransomware aanval, klanten die u niet kunnen bereiken door een DDoS aanval of boetes in geval van een datalek hebben directe kosten tot gevolg.

Speerpunt

Dit alles maakt ICT-beheer tot één van de belangrijkste speerpunten binnen uw organisatie. U kunt het zich niet meer veroorloven om ‘uit de lucht’ te zijn. Beveiligingsincidenten kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor uw organisatie. Een veilige, betrouwbare ICT-omgeving is dan ook van groot belang voor uw bedrijfscontinuïteit.

Zelf doen of uitbesteden?

Voor veel organisaties behoren ICT-beheer en -security niet tot de kernactiviteiten. En dat terwijl het dus juist wel zo´n centrale rol speelt binnen de organisatie. Dit uitbesteden aan een externe partner, met ICT wél als core business, kan daarom een logische keus zijn.

Kies dan wel voor een partner die meer kan dan alleen producten leveren. Kies een partner die uw organisatie kent, die helpt in het maken van uw digitaliseringsslagen en die meedenkt met wat voor uw organisatie de beste oplossing is. Zodat u verzekerd bent van de meest veilige en betrouwbare ICT-omgeving, die past bij uw organisatie en uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is (en blijft).

De keuze om security zelf te doen of uit te besteden, is voor ieder bedrijf anders. Kijk op Zelf doen of uitbesteden? of neem contact op via 0174 52 73 20.

 

Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

Volgende

Cyberweerbaarheid
Digitale weerbaarheid MKB niet op orde