Hoe digitaal (on)veilig werkt uw bedrijf?

Veel ondernemers zijn zich niet bewust van de risico’s van digitaal werken. Een datalek, dat overkomt u toch niet? Uit de praktijk blijkt dat juist het MKB steeds vaker te maken krijgt met de schadelijke gevolgen van slechte digitale beveiliging. Hoe digitaal (on)veilig werkt uw bedrijf?

MKB steeds vaker doelwit van cybercriminaliteit

Het idee dat alleen grote multinationals zich zorgen moeten maken over datalekken, ransomware en hackers is achterhaald. Juist omdat de grote bedrijven hun beveiliging steeds beter op orde hebben, zoeken cybercriminelen naar nieuwe slachtoffers. MKB-ondernemers die zich onvoldoende bewust zijn van het belang van digitale veiligheid zijn een aantrekkelijk doelwit.

Digitale veiligheid is meer dan het beschermen van uw bedrijf tegen aanvallen van buitenaf. Ook het eigen personeel moet zorgvuldig omgaan met gevoelige informatie. Een niet goed vergrendelde laptop of een verloren USB-stick is al genoeg voor een datalek, met alle schadelijke gevolgen voor het bedrijf én haar imago van dien.

Samen met KPN organiseert de VTM Groep het event Digitale Veiligheid 3.0. Tijdens dit event informeren en inspireren wij ondernemers over veilig digitaal werken. Daarvoor zijn een aantal interessante en uitdagende sprekers uitgenodigd.

Brenno de Winter

Onderzoeksjournalist en ethisch hacker Brenno de Winter, ook wel bekend als de Nederlandse Edward Snowden, vertelt over de veiligheid van de Nederlandse organisaties. Hij bespreekt maatregelen die u kunt nemen om uw onderneming beter te beveiligen.

Hans Olsthoorn, directeur van de VTM Groep, geeft als initiatiefnemer van het business event zijn visie op digitale veiligheid.

Jaya Baloo

Namens KPN spreekt Jaya Baloo over cyber security, (toepassing van) wet- en regelgeving en cryptografie. Zij is Chief Information Security Officer van KPN en in 2015 is zij uitgeroepen tot Cyber Security Executive of the Year. Gedragspsycholoog en preventieadviseur Filip Janssens legt uit hoe u veilig gedrag kunt stimuleren onder uw collega’s.

Digitale Veiligheid 3.0 - het event voor veilig digitaal werkenKruip in de huid van een echte hacker

In de pauze en tijdens de netwerkborrel kunt u onder begeleiding van de ‘ethische hackers’ van het REDteam van KPN deelnemen aan een hackers game. U kruipt zelf in de huid van een hacker en ontdekt hoe gemakkelijk bedrijfsgeheimen te achterhalen zijn.

Digitale Veiligheid 3.0 vindt plaats op dinsdag 14 maart van 13.00 tot 16.45 uur in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Toegang is kosteloos.

Aanmelden kan via vtmgroep.digitaleveiligheid.biz.