Help mee om ouderen in contact te houden met familie

Vanwege strenge coronamaatregelen mogen duizenden ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen in Nederland geen bezoek meer ontvangen. Helpdigitaal is een initiatief om zorginstellingen te verbinden met IT-organisaties, waardoor bewoners met behulp van tablets toch in contact kunnen blijven met hun dierbaren. Help mee!

Gratis tablets

Al meer dan vijfhonderd senioren in verzorgings- en verpleeghuizen staan dankzij Helpdigitaal weer in contact met hun vrienden en familie. Meer dan dertig zorginstellingen hebben een verzoek ingediend. Komend weekend ontvangt een nieuwe groep instellingen een gratis tablet via Helpdigitaal. Hiermee worden in totaal tweeduizend bewoners bereikt.

Altijd verbonden via beeldbellen

De coronacrisis raakt iedereen. Afstand houden is het advies en fysiek menselijk contact moet worden vermeden. Dit raakt mensen in verzorgings- en verpleeghuizen extra hard; zij mogen geen bezoek ontvangen. De beschikbare tablets maken het voor bewoners mogelijk om dankzij videobellen toch live in contact te blijven met hun dierbaren.

Ook uw hulp van harte welkom

Samen met zes andere IT-organisaties heeft VTM zich aangesloten bij dit initiatief. In de regio Westland zijn inmiddels diverse zorginstellingen voorzien van complete mobiele communicatie units.

Helpdigitaal zoekt nog meer partners die willen doneren. Ook particuliere hulp is welkom. Door het ondersteunen van Helpdigitaal kunnen we meer zorginstellingen voorzien van tablets, waarmee we meer ouderen helpen in contact te blijven met familie.

Alle hulp is welkom, ga naar helpdigitaal.nl en bekijk de mogelijkheden om te helpen.

Help mee!

 

Over Helpdigitaal

Helpdigitaal is een initiatief van Milah Wouters. Milah zag dit probleem in haar eigen omgeving en startte met haar ouders, die reeds op leeftijd zijn, een ‘voorleesuurtje’ via internet. Door middel van beeldbellen konden opa en oma toch hun kleinkinderen zien. Ze zag het plezier bij haar ouders en nam het initiatief om meer mensen te helpen met het zelfde probleem.

Met Helpdigitaal verbindt zij zorginstellingen met IT-organisaties, waardoor met behulp van gratis, geïnstalleerde tablets bewoners weer verbonden worden met hun dierbaren. De tablets zijn uiterst eenvoudig in gebruik en beschikken alleen over whatsapp en de mogelijkheid om IT ondersteuning te krijgen op afstand.

Kernelementen van Helpdigitaal zijn:

  • Een simpele technische oplossing om zoveel mogelijk geïsoleerde ouderen en bewoners van zorginstellingen te kunnen laten beeldbellen.
  • Zo min mogelijk (technische) handelingen voor zowel eindgebruiker als (zorg)medewerker.
  • Zo min mogelijk afhankelijkheid van het bestaande netwerk in de instelling.


Kijk voor meer informatie op www.helpdigitaal.nl