Grip op binnenklimaat van leer-, werk- en leefruimtes

Goede ventilatie en een gezond binnenklimaat bevorderen het concentratie- en prestatieniveau. Bovendien zijn ze cruciaal bij het beperken van de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19. Een gezond binnenklimaat is belangrijk, voor ruimtes waar groepen mensen (langdurig) binnen zitten, zoals scholen en verzorgingstehuizen.

Klimaatcontrole in gebouwen is natuurlijk niet nieuw. Er bestaan al diverse tools en producten om inzicht te verschaffen in comfortcondities binnen gebouwen. Door de coronacrisis is echter de behoefte aan inzicht in gebouwcondities letterlijk omhooggeschoten. Verspreiding van virus- en luchtweginfecties hebben centraal gestaan in de coronadiscussies. De vraag naar gerichter inzicht in binnenklimaat van gebouwen en ruimtes is vanaf dat moment geëxplodeerd.

Zeker nu de scholen weer open gaan, en sowieso in deze periode van COVID-19, is het kunnen meten van omgevingswaarden in leer-, werk- en leefruimtes van belang om een gezonde én prettige omgeving te creëren. CO2 monitoring op basis van een IoT-toepassing helpt daarbij.

CO2 monitoring

CO2 monitoring is een IoT-totaaloplossing die scholen, zorginstellingen, maar ook andere organisaties, in staat stelt om een gezonde leer-, werk- en leefomgeving te creëren. Door gebruik te maken van slimme meters worden ruimtes voortdurend gemonitord en wordt data centraal verzameld in een overzichtelijk dashboard. Bovendien geven de sensoren een notificatie wanneer kritieke waarden overschreden worden en kun je direct ingrijpen als dat nodig is.

De voordelen van CO2 monitoring:

  • In één oogopslag de huidige en historische situatie van alle ruimtes inzien;
  • Signaleringsfunctionaliteit welke meldt dat een ruimte geventileerd moet worden;
  • Verbeteren van gezondheid, concentratie en welzijn van gebruikers van jouw gebouw;
  • Inzicht in de luchtkwaliteit van ruimtes via een digitale weergave in een eigen dashboard.

Eén oogopslag

Met de complete oplossing voor CO2 monitoring heb je in één oogopslag inzicht in de situatie van alle ruimtes en kun je met vertrouwen de deuren van jouw organisatie, school, of (zorg)instelling geopend houden.


Lees meer over onze CO2 monitoring op Gezonde leer- en leefomgeving met CO2-monitoring of neem contact op met één van onze accountmanagers.

 

Volgende

KPN heeft beste mobiele netwerk van Nederland 2
KPN heeft beste mobiele netwerk van Nederland