Grip op binnenklimaat van leer-, werk-, sport- en leefruimtes

Inmiddels mogen horeca, fitness en sportscholen weer open. Daarmee is Corona natuurlijk niet opeens verdwenen, het meten van de luchtkwaliteit gaat hier een grote rol spelen. Goede ventilatie en een gezond binnenklimaat blijven cruciaal bij het beperken van de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19.

Een gezond binnenklimaat is belangrijk, voor ruimtes waar groepen mensen (langdurig) binnen zitten, zoals scholen en verzorgingstehuizen, en straks dus ook weer horeca en sportscholen. CO2 monitoring is een IoT-totaaloplossing, waarmee je eenvoudig de luchtkwaliteit in binnenruimtes meet. Zo monitor en reguleer je het binnenklimaat en creëer je een gezonde leer-, werk-, sport- en leefomgeving voor jouw bezoekers.

Klimaatcontrole in gebouwen is natuurlijk niet nieuw. Er bestaan al diverse tools en producten om inzicht te verschaffen in comfortcondities binnen gebouwen. Door de coronacrisis is echter de behoefte aan inzicht in gebouwcondities letterlijk omhooggeschoten en is het kunnen meten van omgevingswaarden in leer-, werk-, sport- en leefruimtes van belang om een gezonde én prettige omgeving te creëren. CO2 monitoring op basis van een IoT-toepassing helpt daarbij.

CO2 monitoring

CO2 monitoring is een IoT-totaaloplossing die scholen, zorginstellingen, maar ook andere organisaties, in staat stelt om een gezonde leer-, werk-, sport- en leefomgeving te creëren. Door gebruik te maken van slimme meters worden ruimtes voortdurend gemonitord en wordt data centraal verzameld in een overzichtelijk dashboard. Bovendien geven de sensoren een notificatie wanneer kritieke waarden overschreden worden en kun je direct ingrijpen als dat nodig is.

De voordelen van CO2 monitoring:

  • In één oogopslag de huidige en historische situatie van alle ruimtes inzien;
  • Signaleringsfunctionaliteit welke meldt dat een ruimte geventileerd moet worden;
  • Verbeteren van gezondheid, concentratie en welzijn van gebruikers van jouw gebouw;
  • Inzicht in de luchtkwaliteit van ruimtes via een digitale weergave in een eigen dashboard.

Eén oogopslag

Met de complete oplossing voor CO2 monitoring heb je in één oogopslag inzicht in de situatie van alle ruimtes en kun je met vertrouwen de deuren van jouw organisatie, (sport)school, of (zorg)instelling geopend houden.


VTM IoT sensor display


De CO2 sensor wordt geleverd op een speciaal daarvoor ontwikkelde IoT display. Door deze display in het zicht van bezoekers te plaatsen kunnen zij actief de luchtkwaliteit van de ruimte inzien. Hiermee straal je uit de luchtkwaliteit in jouw ruimte serieus te nemen en kunnen jouw bezoekers met een veilig gevoel gebruik maken van de faciliteiten.


Lees meer over onze CO2 monitoring op Gezonde leer- en leefomgeving met CO2-monitoring of neem contact op met één van onze accountmanagers.

 

 
Deel via:
 

Whitepaper - Internet of Things is here to stay

Met data meer inzicht verkrijgen in je bedrijfsprocessen? 

Lees meer hierover in de whitepaper Internet of Things is here to stay.

Klik hier

Volgende

Premium wifi overal uitstekende veilige wifi
Overal zorgeloze wifi op de zaak