eSIM ook ondersteund door KPN

Afgelopen maanden heeft KPN bekend gemaakt eSIM te ondersteunen. De embedded Sim, kortweg eSIM, is een digitale simkaart welke in steeds meer smartphones is ingebouwd. Bij een nieuw abonnement of een wissel van simkaart hoeft dan niet langer fysiek een nieuwe simkaart in de smartphone geplaatst te worden, waarmee eSIM de plastic simkaart uiteindelijk overbodig maakt.

eSIM wordt inmiddels ondersteund door verschillende providers in Nederland, waaronder nu dus ook door KPN. Zowel zakelijk als voor consumenten zal voor steeds meer abonnementen gekozen kunnen worden voor eSIM. Binnenkort komt eSIM beschikbaar voor alle mobiele abonnees.

Digitale simkaart

eSIM is een digitale simkaart. Het is de opvolger van de traditionele simkaart. Er is een kleine chip ingebouwd in jouw smartphone. In plaats van een plastic simkaart in je telefoon te stoppen, download eSIM jouw abonnement rechtstreeks op jouw smartphone. Je kunt meteen bellen, sms'en en internetten!

eSIM heeft verschillende voordelen. Naast dat niet meer fysiek een simkaart gewisseld hoeft te worden, kun je ook gebruik maken van de dualsimfunctie op de iPhone. Naast jouw eigen nummer op de eSIM, kun je ook nog een fysieke simkaart gebruiken, bijvoorbeeld met jouw werknummer. Om gebruik te maken van eSIM heb je een geschikte smartphone nodig.


Lees ook: