Einde levensduur Exchange Server 2007

Sinds april van dit jaar is Microsoft gestopt met de ondersteuning voor Exchange Server 2007. Als u nog niet bent gestart met de migratie van Exchange 2007 naar Office 365 of Exchange 2016, is nu een goed moment om daar mee te beginnen.

Einde levensduur

Exchange-Server heeft net als bijna alle Microsoft-producten een bepaalde levenscyclus voor ondersteuning waarin nieuwe functies, correcties, beveiligingscorrecties, enzovoort worden aangeboden. Deze levenscyclus duurt meestal 10 jaar vanaf de oorspronkelijke releasedatum van het product. Het einde van de levensduur van het product wordt einde levenscyclus genoemd.

Op 11 april 2017 is het einde van de levensduur van Exchange 2007 bereikt. Vanaf die datum worden de volgende zaken niet meer aangeboden door Microsoft:

  • Technische ondersteuning voor problemen die kunnen optreden;
  • Correcties voor vastgestelde problemen die gevolgen kunnen hebben voor de stabiliteit en bruikbaarheid van de server;
  • Beveiligingscorrecties voor vastgestelde beveiligingsproblemen die de server kwetsbaar kunnen maken voor beveiligingsproblemen;
  • Tijdzone-updates.

Wat moet u doen?

Exchange 2007 blijft uiteraard wel gewoon werken na deze datum. Nu het einde van de levensduur is bereikt, is het een goed moment om te kijken wat de mogelijkheden zijn en een migratieplan op te stellen. U kunt:

  • Migreren naar Office 365
  • Uw Exchange 2007-servers migreren naar een nieuwere versie van Exchange

Meer informatie is ook te vinden op: Roadmap einde levensduur Exchange-2007

Office 365

Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools. Via de cloud hebt u altijd en overal toegang tot uw agenda, e-mail, uw bestanden, office tools en kunt u optimaal samenwerken met collega's. Het enige dat u nodig hebt is een internetverbinding.

Meer informatie over Zakelijk Office 365.

Wij helpen u graag

Het einde van de levensduur van Exchange 2007 is het moment om te starten met de migratie. Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om samen met u een migratieplan uit te werken.