Einde ISDN biedt nieuwe kansen

Misschien herinnert u het zich nog. De KPN reclamefilmpjes voor de introductie van ISDN. Waarin Rijk de Gooyer en Maarten Spanjer u meenemen in de nieuwste innovatie in communicatie; bellen en internetten tegelijkertijd! ISDN is de naam.

Inmiddels, zo’n 25 jaar later, komt het einde van ISDN definitief in zicht. Hoewel ISDN nog prima werkt, nieuwe technieken dienen zich aan. Daarom stopt KPN per 1 september 2019 definitief met ISDN. Ook via andere aanbieders is ISDN dan niet meer beschikbaar. De stekker gaat er uit!

Dag ISDN, hallo VoIP

Veel MKB bedrijven maken gebruik van ISDN voor hun communicatie. Misschien u ook. In dat geval heeft dit gevolgen voor uw communicatie omgeving; alles wordt IP. Ook uw telefonie, dat wordt VoIP (Voice-over-IP). VoIP is de technologie van de toekomst. Het is betrouwbaar, voordelig én het biedt meer mogelijkheden.

Nieuwe kansen

Het einde van het ISDN-tijdperk biedt kansen om over te stappen op nieuwe toekomstvaste technologieën. VoIP is inmiddels een volwassen geworden technologie en al jaren net zo stabiel als ISDN. Met de komst van snelle breedband verbindingen is telefonie over internet kraakhelder en is de stabiliteit gegarandeerd. Niet verwonderlijk dus, dat het aandeel VoIP-telefonie de laatste jaren hard groeit.

VoIP-telefonie is flexibel én goedkoper dan ISDN. Overstappen op VoIP gaat u in vrijwel alle gevallen geld besparen. Een eigen telefooncentrale op locatie is niet meer nodig en u kunt meerdere diensten over één aansluiting combineren. VoIP-telefonie biedt veel extra functionaliteiten en u bent altijd verzekerd van de nieuwste software en updates.

Kies voor een betrouwbare partner

VoIP is een volwaardig alternatief voor ISDN. Door over te stappen op VoIP heeft u nog genoeg tijd om te migreren naar een nieuwe, toekomstvaste communicatie omgeving. Kies dan wel voor een specialist. Een specialist kent uw organisatie en denkt mee wat voor uw organisatie de beste oplossing is. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze overgang naar een communicatie oplossing die past bij uw organisatie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van VoIP-telefonie? De VTM Groep is specialist en helpt u graag! Neem contact op via info@vtmgroep.nl of neem contact op via 0174 52 73 20.

 

Bezoekers van deze pagina bekeken ook:
- Hosted Telefonie ideaal alternatief voor ISDN
- De voordelen van zakelijk VoIP