Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S8

Samsung heeft deze week de Galaxy S8 en Galaxy S8+ gepresenteerd. Qua vormgeving zijn beide modellen een doorontwikkeling van de Galaxy S7 Edge en Galaxy S6 Edge. De belangrijkste vernieuwingen bevinden zich vooral onder de motorkap. Volgens Samsung zelf is de Galaxy S8 het beste toestel dat ze ooit gemaakt hebben.

Samsung Galaxy S8 S8+Beeldscherm

De S8 heeft een opvallend design, met bijna geen randen. Het glas is langs de randen gebogen, waardoor het scherm moeiteloos overloopt in de achtergrond. Het HD beeldscherm van zowel de S8 als van de S8+ is aanzienlijk groter geworden, respectievelijk 5,8 en 6,2 inch, en beslaat bij beide toestellen meer dan 80 procent van de voorzijde van de toestellen. De beeldschermresolutie is gelijk gebleven ten opzichte van de voorgangers.

Het 5,8-inch Infinity Display van de S8 heeft een resolutie van 2960 x 1440 pixels. De pixeldichtheid ligt op 570ppi. Samsung gebruikt AMOLED-schermen.

Draadloos opladen

De behuizing is water- en stofbestendig en de achterkant is bedekt met Gorilla Glass. De Galaxy S8 maakt gebruik van Android Nougat 7.0 als besturingssysteem. Na het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 heeft Samsung qua accucapaciteit een behoorlijke stap terug gezet in verhouding tot het fors grotere beeldschermformaat van beide toestellen. De Samsung Galaxy S8 heeft een accu van 3.000 mAh, de Galaxy S8+ een accu van 3.500 mAh. Wel kun je de batterij van je Galaxy S8 of S8+ draadloos opladen.

Homeknop

De homeknop is verdwenen. Die ruimte wordt ingenomen door het grotere scherm en een virtuele thuisknop. De vingerafdrukscanner bevindt zich hierdoor nu aan de achterkant, vlak naast de camera.

Samsung Galaxy S8 S8+Ontgrendelen

De Galaxy S8 heeft verschillende manieren om te ontgrendelen. Naast wachtwoord en patroon zijn er ook een irisscanner, vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning.

De Galaxy S8 heeft een irisscanner om in te loggen. Hou je Galaxy S8 of S8+ omhoog en zorg dat je ogen in de cirkels op het scherm vallen om je irissen te scannen. Ontgrendel je telefoon met een oogopslag. Om gebruik te maken van gezichtsherkenning hou je je telefoon omhoog alsof je een selfie maakt. Dit is een snelle, makkelijke manier om je Galaxy S8 of S8+ te ontgrendelen. Inloggen kan ook met de Vingerafdrukscanner. Wanneer je je Galaxy S8 of S8+ pakt, komen je vingers automatisch op de vingerafdruksensor aan de achterkant en wordt de telefoon zonder een knop aan te raken meteen ontgrendeld.

Design

De Galaxy S8 meet 148,9 x 68,1 x 8mm en weegt 155 gram. De S8~meet 159,5 bij 73,4 millimeter. Bij de Galaxy S8 is de 3,5mm koptelefoon nog steeds aanwezig. Er zullen in eerste instantie drie kleuren beschikbaar zijn: Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver.

Processor en opslag

De S8 ondersteunt gigabit Wi-Fi. De Galaxy S8 is verkrijgbaar in meerdere versies. Voor de Benelux is gekozen voor een octacore Exynos 8895-processor. Er is 4GB RAM en 64GB opslag aanwezig. Dit kan met microSD-kaartjes nog verder uitgebreid worden.

Camera

De Galaxy S8 heeft twee uitstekende camera’s. Samsung heeft gekozen voor een 12,7 megapixel camera met f/1.7 aperture, waarmee je ook onder slechte lichtomstandigheden goede foto’s kunt maken. De Dual Pixel-techniek zorgt voor sneller scherpstellen. Met de 8 megapixel frontcamera met f/1.7 aperture en Smart Autofocus maak je mooie selfies.

Extra

Samsung heeft ook DeX Dock gemaakt, een dock waarmee je de S8 als desktopcomputer kunt gebruiken. Verder heeft Samsung een nieuwe versie van de Gear VR gemaakt en is een 360 graden-camera aangekondigd, de Galaxy Gear 360.

Digitale assistent Bixby

De Galaxy S8 werkt met Bixby, een nieuwe persoonlijke assistent van Samsung. Deze is ontwikkeld door dezelfde mensen die ooit Siri hebben gemaakt. Hoe slim Bixby is, moet zich nog bewijzen. Bixby heeft op de Galaxy S8 een eigen knop, waarmee je de assistent snel kunt activeren. Bixby werkt voorlopig alleen in Amerikaans Engels.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy S8 verschijnt op 28 april in Nederland en kost 799 euro. De grotere variant Galaxy S8+ ligt op dezelfde datum in de winkel voor 899 euro. Pre-orderen kan meteen vanaf vandaag. Dat kan via info@vtmgroep.nl.


Eerste indruk: Zo ziet de Galaxy S8 eruit

Samsung Galaxy S8 S8+
Video via NUtech