Dit is de nieuwe iPhone 7

Afgelopen woensdag, 7 september, heeft Apple de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus geïntroduceerd. Volgens velen is dit met recht de beste iPhone ooit. Tegelijkertijd lanceert Apple iOS 10 met veel verbeteringen in functionaliteit.

Het lijkt steeds moeilijker om in 2016 telefoons nog verder door te innoveren. Toch is het Apple met de iPhone 7 wederom gelukt. Vooral op het vlak van functionaliteit en connectiviteit.

De nieuwe iPhone komt met nieuwe kleuren en oogt minstens zo strak als z’n voorganger. De hoofdtelefoon-ingang (jack) is verdwenen, zowel aan de onderzijde als aan de bovenzijde vinden we nu een speaker voor een stereosound en de camera die is beter dan ooit.

In vrijwel alles is de iPhone 7 een nieuwe iPhone. Graag geven wij een overzicht van de belangrijkste features en verbeteringen.

A10 Fusion Processor

De iPhone 7 heeft een nieuwe A10 processor die vooral zorgt voor meer snelheid bij het nemen en bewerken van foto’s. De processor is 40% sneller dan de A9 processor in de iPhone 6. Het energieverbruik is dankzij deze nieuwe processor ook een stuk lager waardoor de batterijduur de langste ooit is voor een iPhone. De iPhone 7 gaat 2 uur per dag langer mee, voor de grotere 7 Plus is dat 1 uur.

Geen headphone jack meer

In de nieuwe iPhone 7 vinden we geen 3.5 mm headphone jack meer. Hiervoor in de plaats komt de Lightning-aansluiting voor de Earpods (witte oortjes). De oude jack-aansluitingen lijken verleden tijd, maar niet getreurd want er is een alternatief. Apple gaat een extra converter meeleveren waarmee je nog steeds gebruik kunt maken van je bestaande hoofdtelefoon.

Home button

De iPhone 7 heeft een pressure sensitive home button met 4 drukrichtingen. Deze heeft overeenkomsten met de 3D touch functionaliteit van het scherm.

256Gb Memory versie

Apple stapt af van de 16Gb versie. Daarvoor in de plaats komt een 256Gb versie die meer dan welkom is bij iedereen die veel foto’s en video’s maakt met z’n iPhone.

Waterdicht

Wie nu zijn iPhone in het zwembad laat vallen hoeft zich geen zorgen meer te maken. De iPhone 7 is iP67-gecertificeerd. Met de nieuwe iPhone 7 kun je dus eindelijk straffeloos door de regen lopen. Het betekent echter niet dat je ook met je iPhone 7 kunt gaan diepzeeduiken.

Stereo Sound

Zowel aan de onder- als aan de bovenkant heeft de iPhone 7 nu speaker-uitgangen voor stereoweergave. Door de plaatsing van de twee speakers krijg je niet alleen een stereo maar ook aanzienlijk beter vol geluid.

Dubbele camera op iPhone 7 plus

Alleen de iPhone 7 plus krijgt een dubbele camera. Dat betekent dat we eindelijk met scherptediepte (bokeh-effect) kunnen gaan spelen en ook een betere kwaliteit foto’s kunnen maken bij minder licht. Beide camera's zijn 12 megapixels. Aan de voorzijde bevindt zich een 7 megapixel camera, waardoor ook selfies er aanzienlijk beter uit gaan zien.

5 kleuren

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn leverbaar in 5 kleuren. Naast de bestaande black, silver en bling bling golden iPhone komt er nu ook een ‘rose gold’ en ‘Jet black’ uitvoering.

iPhone 7 leverbaar in Nederland

De nieuwe iPhone 7 is vanaf 16 september verkrijgbaar in Nederland.