De hype voorbij?

Erwin den Braber, Business Consultant ICT

Digitale transformatie is een veel gehoorde term. En dat blijft het wat mij betreft ook nog wel even. Een ontwikkeling die zijn hype nog lang niet voorbij is. Sterker nog, we zitten er midden in. Alles wordt digitaal, gaat naar de Cloud en beïnvloedt ons dagelijks werk- en privéleven. Of het nu gaat om de manier waarop we zaken doen met elkaar, met elkaar communiceren of goederen produceren: de digitale transformatie zie je overal.

Digitalisering zorgt voor nieuwe vormen van innovatie ter verbetering van bestaande bedrijfsprocessen. Een belangrijke pijler om als organisatie te digitaliseren en aan te haken bij de digitale transformatie, is de ICT-infrastructuur van jouw organisatie. ICT vormt het hart van elke organisatie. Om te kunnen werken, om bereikbaar te zijn en om bedrijfsprocessen op gang te houden, te optimaliseren en te monitoren.

Vanwege dit kritisch belang van ICT zien we dan ook steeds vaker dat gekozen wordt voor uitbesteden. En daar zijn goede redenen voor, want ondanks dat ICT het hart vormt van veel organisaties, behoort het vaak niet tot de kerntaken van de organisatie. Een logische keus om het uit te besteden aan een externe partner, die ICT en security wel als kerntaak heeft. Een logische keus wanneer je optimaal beschikbare en betrouwbare ICT wenst.

Let dan wel op dat je kiest voor een partner die jouw organisatie begrijpt. Die snapt dat ICT van belang is voor de continuïteit van jouw organisatie. Een partner die het er niet ‘even bij doet’, maar een partner met verstand van zaken en feeling voor jouw business. Investeren in eigen kennis, eigen hard- en software, en het beheren, onderhouden, en up-to-date daarvan, is een kostbare en complexe aangelegenheid. Bij uitbesteding komen deze kosten voor rekening van de Managed Service Partner en betaalt u alleen voor de verleende diensten.

Ga je voor zekerheid, en is betrouwbare ICT een must, neem dan zeker contact met ons op. Wij komen graag een kop koffie drinken en de ‘hype’ digitale transformatie met u bespreken. Want die is zeker niet voorbij. Sterker nog, wie niet inhaakt op deze beweging staat stil en prijst zichzelf uiteindelijk uit de markt.

Samen brengen wij jouw behoeften in kaart. Geen zorgen over hard- en software, onderhoud, beheer en security. Zodat werkt wat moet werken en jij je kunt bezig houden met de eigen kerntaken van jouw organisatie.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook: