De 5 IT trends voor 2022

Sinds de coronapandemie zijn veel organisaties overgestapt op thuiswerken of hybride werken: deels op kantoor en deels thuis. Dit heeft een toename in het aantal cyberaanvallen en datalekken veroorzaakt. Een bedrijfsnetwerk is sterker beveiligd, dan jouw eigen netwerk thuis. Hierdoor waren cyber- en datasecurity de belangrijkste trends van 2021.

Maar wat zijn de IT trends voor 2022? Waar moet jouw organisatie rekening mee houden? En welke ontwikkelingen komen eraan?

Hybride werken

De verwachting is dat hybride werken verder wordt ontwikkeld. Onze digitale vaardigheden worden constant op de proef gesteld. Het is belangrijk om medewerkers vaardiger en bewuster te maken van alle gevaren.

Veilig thuiswerken (SASE)

De flexibiliteit van het thuiswerken zet bedrijfsnetwerken en de traditionele security onder druk. Veilig werken vraagt om een Secure Access Service Edge (SASE).

Als een medewerker, in strijd met het beveiligingsbeleid, bedrijfsdata naar bijvoorbeeld een Dropbox-map verstuurd, kan dat schadelijk zijn voor een organisatie. In sommige gevallen stuit de medewerker op een blokkade. Daarbij maakt het niet uit waar die medewerker zich bevindt. Ongeacht de locatie worden altijd dezelfde securityregels gehanteerd.

Zero trust

Zero Trust wordt steeds populairder, doordat de cybercriminaliteit toeneemt. Met Zero Trust zorg je voor een wederzijdse authenticatie: de identiteit van de gebruiker en integriteit van de devices worden zorgvuldig gecontroleerd. Na de check is het apparaat toegankelijk. Op deze manier krijgen cybercriminelen geen kans.

Met Zero Trust worden alle devices die verbonden zijn met een netwerk als onveilig beschouwd. Dit geldt ook voor apparaten die verbonden zijn met jouw bedrijfsnetwerk of vooraf geverifieerd zijn.

5G

De wereld digitaliseert en inmiddels is de mens ‘altijd verbonden’. Verbonden met zijn contacten, verbonden met organisaties, maar ook verbonden met ‘dingen’ en systemen. Onze wereld verandert razendsnel door digitalisering, waardoor de samenleving voor technologische en duurzame uitdagingen staat. Het 5G-netwerk biedt veel kansen voor organisaties. Er zijn concrete uitdagingen die met behulp van technologie opgelost kunnen worden.

Hoogwaardige connectiviteit maakt het mogelijk om volgende stappen te zetten op het gebied van automatisering, data-analyse en kunstmatige intelligentie (AI). Deze technologieën helpen ons om waardevolle inzichten uit data te halen. Deze inzichten vormen op hun beurt het fundament voor het verbeteren van bedrijfsprocessen en het verlagen van.

Hyper automatisering

Hyperautomatisering beïnvloedt de dagelijkse manier van bedrijfsvoering. Door processen te automatiseren, wordt de efficiëntie en tevredenheid van medewerkers vergroot.

Hyperautomatisering maakt tevens een einde aan verouderde software, inefficiënte processen en minimaliseert menselijke handelingen. Door menselijke werkzaamheden te automatiseren wordt de kans kleiner dat op een verkeerde link wordt geklikt.

 
Deel dit artikel via:
 

Whitepaper - Moderne Werkplek

De Moderne Werkplek gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is. 

Whitepaper modern workplace

Download whitepaper

Benieuwd naar wat VTM voor jouw organisatie kan betekenen op IT-gebied?

Het inrichten en beheren van de IT omgeving is core business voor ons. Vul onderstaande contactformulier in en wij nemen contact op met jou. 

* verplichte velden