Dat overkomt mij niet

Hans Olsthoorn, VTM Groep

Een veel gehoorde reactie de afgelopen jaren als wij onze klanten wijzen op de gevaren van cybercriminaliteit. "Ach, dat overkomt mij niet. Onze organisatie is daarvoor te klein en vast niet interessant genoeg." Die boodschap gaat echter al lang niet meer op.

U bent wel degelijk interessant. Als grootste bedrijfstak van Nederland hebben cybercriminelen het MKB juist wel in het vizier. En niet in de laatste plaats, omdat bij die organisaties de cyberbeveiliging nog vaak ondermaats is.

Steeds vaker komen wij bij klanten die al wel degelijk te maken hebben gehad met vormen van cybercriminaliteit. Ransomware op de systemen, ddos aanvallen op de servers, maar ook bijvoorbeeld een gestolen laptop met bedrijfsgegevens daar op. Vaak kan die laptop niet op afstand uitgeschakeld worden, vanwege bijvoorbeeld gebrekkige ICT.

De gevolgen wanneer een organisatie slachtoffer is zijn vaak niet te overzien. Zowel financieel, maar wat te denken van de imagoschade die u oploopt wanneer bekend wordt dat u slachtoffer bent, of blijkbaar onveilig omgaat met bedrijfsgegevens.

Het is een dooddoener, maar voorkomen is echt beter dan genezen. Ook, of misschien wel juist, in het geval van cybercriminaliteit en digitaal onveilig werken. Veel liever zou ik daarom zeggen; Zórg vooral dat het u niet overkomt.

 

Digitale Veiligheid 3.0Digitale Veiligheid 3.0

Hét event over digitale veiligheid voor het MKB

14 maart 2017, Naaldwijk

Digitaal werken kan niet meer zonder goede digitale beveiliging! Samen met KPN organiseert de VTM Groep Digitale Veiligheid 3.0. Meld u aan en laat u informeren en inspireren over veilig digitaal werken.


Wees bewust van de risico’s en schrijf u vandaag nog in!