Bescherming tegen cybercrime essentieel

De komende jaren stijgt cybercriminaliteit fors. Procureur-generaal Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat over vijf jaar ongeveer 50 procent van de criminaliteit bestaat uit cyberzaken. Dat zei hij eerder deze week in Nieuwsuur. Bescherming van uw netwerken en bedrijfsgegevens is (en blijft!) van essentieel belang. 

Volgens de topman van het OM staan we voor een ongekende trendbreuk binnen de misdaad. Steeds meer computers van instellingen, bedrijven en particulieren worden online aangevallen door de georganiseerde misdaad. Volgens hem worden de technieken om computers te ontregelen steeds eenvoudiger.

Opsporing

Volgens de topman wordt de opsporing er niet makkelijker op. Versleutelde communicatie is een van de hindernissen en de cybercriminelen kunnen zich in alle hoeken van de wereld bevinden. Van der Burg hoopt dat de Tweede Kamer haast maakt met het goedkeuren van een nieuwe wet tegen computercriminaliteit.

Bescherming

Dergelijke berichtgeving maakt duidelijk dat goede bescherming van uw organisatie tegen cybercriminelen van groot belang is. Mocht u slachtoffer worden van cybercrime, dan liggen al uw gegevens op straat. Voorkomen is beter dan genezen.

Beveiliging zonder compromis

Ook VTM Groep is zich hier als ICT en communicatie specialist van bewust. Wij beschermen uw ICT en communicatieomgeving door deep packet inspectie en firewallmogelijkheden van de volgende generatie. Gecombineerd met geïntegreerde netwerkbeveiligingsservices. Beveiliging zonder compromis.