Beperkte ICT-voorzieningen belangrijkste reden waarom werknemers (nog) niet mobiel werken

Mobiel werken wordt steeds breder gedragen in Nederland. Werknemers omarmen het nieuwe werken en ondernemers zien dat het concrete resultaten begint op te leveren. Er is echter nog veel ruimte voor verbetering.

Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau IDC onder HR-professionals bij Europese bedrijven blijkt dat de Benelux landen voorloper zijn op het gebied van flexibel en thuiswerken. Samen met Scandinavische landen en Oostenrijk staan de Benelux landen in de top drie.

Uit het onderzoek blijkt 74% van de ondervraagden voorstander te zijn van flexibel werken. Zo’n 60% van de werknemers geeft aan regelmatig thuis te werken. Het onderzoek toont ook de toegevoegde waarde aan van flexibel werken voor organisaties. Het geeft meer voldoening (52 procent), klanten worden er beter door bediend (55 procent) en het is efficiënter (66 procent).

ICT-infrastructuur

Goede ICT-infrastructuur is van groot belang om als ondernemer mobiel werken te faciliteren. Uit het onderzoek blijkt dat beperkte IT-voorzieningen voor 58% van de respondenten de belangrijkste reden is om niet thuis te kunnen werken. Daarmee blijven de Benelux-landen dan juist weer opvallend achter bij het Europese gemiddelde (50 procent).

Uit eerder onderzoek in Nederland, door onderzoeksbureau METISfiles in opdracht van Citrix, blijkt een soortgelijk beeld. Eind 2015 bleek 50% van de Nederlandse bedrijven nog geen beleid te hebben voor mobiel werken. Dure en complexe ICT-oplossingen waren lange tijd redenen voor ondernemers om het onderwerp mobiel werken af te houden. Met nieuwe ontwikkelingen zoals Cloud-oplossingen komt daar verandering in.

Nog veel te winnen voor ondernemers

Cloud computing verandert veel op het gebied van het inrichten van de ICT-omgeving. Hoge investeringen behoren tot het verleden en de ondernemer hoeft niet meer zelf te zorgen voor de nodige ICT-kennis. Ondernemers betalen alleen nog voor software en diensten die daadwerkelijk worden afgenomen. Ook is het mogelijk om de ICT-omgeving eenvoudig op- of af te schalen naar de behoefte van de organisatie. Slechts enkele voordelen van werkplekken in de cloud.

De cloud werkplek is ideaal voor het mobiele werken. Alles wat nodig is, is een smartphone, tablet of pc en een internetverbinding. De software applicaties, zoals bijvoorbeeld Office 365, passen zich automatisch aan het type apparaat aan. Bedrijfsgegevens staan veilig in de cloud, waardoor medewerkers altijd en overal kunnen werken.

Wij helpen u vooruit

Cloud computing maakt mobiel werken steeds beter mogelijk. Win win, want de medewerker voelt zich er prettig bij, klanten worden beter bediend en voor u als ondernemer is het inrichten van een ICT-omgeving makkelijker en goedkoper dan voorheen.

Samen met KPN biedt VTM Groep complete ICT-oplossingen om uw bedrijfsprocessen slimmer in te richten. Of u nu 10 of 300 werkplekken heeft, wij helpen u met het inrichten en beheren van een ICT-omgeving die past bij uw bedrijf.

Ontdek hier de ICT-oplossingen van KPNOntdek de ICT-oplossingen van KPN