Bedrijven omarmen Internet of Things

Het Internet of Things (IoT) is één van de belangrijkste technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Steeds meer bedrijven zien het nut en inmiddels ook de return on investment van IoT-toepassingen binnen organisaties. Ook de komende jaren zal IoT daarom van grote invloed zijn op het bedrijfsleven.

IoT helpt bedrijven om beter en sneller te innoveren en efficiënter te werken. Processen worden inzichtelijk en geoptimaliseerd. Steeds meer apparaten en objecten worden aangesloten op het internet. Van goederen en containers die live te volgen zijn tot slimme stoplichten, vuilcontainers, toegangspoorten, bruggen en gemalen die op het internet aangesloten zijn. Zelfs ‘connected cows’ hebben hun intrede reeds gedaan.

Toekomstgericht

IoT is de volgende stap in automatisering van alle denkbare objecten in ons leven. Verdere integratie van nieuwe technologie maakt de implementatie van IoT makkelijker. Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat IoT gewoongoed wordt in ons dagelijks leven. Het voegt een nieuwe dimensie toe aan productiviteit en efficiency. Zelfs als organisaties niet direct iets met IoT willen of doen, dan nog krijgen de processen en verdienmodellen er mee te maken vanwege de veranderende klantvraag.

ROI

Steeds meer organisaties zien de mogelijkheden van IoT. Daar komt bij dat organisaties die IoT inmiddels al toepassen binnen hun organisatie nu ook de return on investment gaan zien.

Door bijvoorbeeld goederen precies, en real-time te volgen kan een transport tot in de puntjes geëvalueerd worden. Wanneer een container met groente of fruit bedorven op zijn plek van bestemming aankomt, kan in het transport exact worden nagegaan of de container bijvoorbeeld ergens te lang in de zon heeft gestaan. Door dat kritieke punt in het transport weg te nemen verminder je de kans dat het in het vervolg weer gebeurt. Waarmee de klant op de eindbestemming een goed product ontvangt en de transporteur niet voor onnodige kosten komt te staan.

Dit traject is slechts één van de voorbeelden waar IoT zijn nut bewijst. Doordat steeds meer organisaties dit gaan inzien zal IoT de komende jaren steeds verder doorgroeien binnen organisaties.

Topprioriteit

Providers als KPN en Vodafone zijn al jaren bezig met de ontwikkeling en hebben het Interne of Things benoemd als topprioriteit binnen hun bedrijfsstrategieën. Vodafone telt inmiddels al bijna 80 miljoen aansluitingen en daar komen er maandelijks ruim 1,3 miljoen bij. Volgens de providers zullen bedrijven de komende jaren op grote schaal aan de slag gaan met IoT.

Internet of Things is here to stay

Inmiddels is wel duidelijk dat IoT niet meer verdwijnt. Zo’n beetje alle ‘dingen’ kunnen verbonden worden met internet. We staan daarmee zelfs aan de vooravond van een 4e industriële revolutie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om Internet Of Things toe te passen binnen uw organisatie? U leest er alles over in ons whitepaper ‘Internet of Things is here to stay’.

 

Volgende

Waterwerken in Nederland onvoldoende beveiligd tegen cyberaanvallen
Waterwerken in Nederland onvoldoende beveiligd tegen cyberaanvallen