Apple lanceert vier nieuwe modellen voor de iPhone 13

Apple heeft vier nieuwe modellen van de iPhone 13 aangekondigd. Het gaat om de iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max.

Pre-order nu


Verbeterd design

Het verbeterde design is wat we van Apple kennen. Het is net weer even wat strakker en moderner dan de iPhone 12. Een grote verandering met de iPhone 12 in het design is de notch. In de notch zitten de selfiecamera en de sensoren voor de Face ID-gezichtsherkenning en deze is 20% kleiner geworden.


Nieuwe processor

In de nieuwe iPhone 13 modellen zit de Apple A15 Bionic-chip, de nieuwe processor van Apple. De nieuwe iPhones zijn hierdoor 20% sneller. Tevens is de chip krachtiger dan zijn voorgangers. De verhoogde snelheid zal vooral te merken zijn bij zware toepassingen, zoals gamen en streamen.


Langere batterijduur

Bij de iPhone 13 is de batterijduur sterk verbeterd. De iPhone 13 Mini en de iPhone 13 Pro gaan anderhalf uur langer mee dan hun voorgangers. De iPhone 13 en iPhone 13 Pro Max gaan zelfs tweeëneenhalf uur langer mee dan hun voorgangers.


Vernieuwde camera

De vernieuwde camera is samen met de batterijduur de grootste verbetering van de IPhone 13. De iPhone 13 heeft nog steeds twee lenzen, maar de andere positionering van de lenzen verklapt dat er iets nieuws is. Dit zijn de vernieuwingen voor de camera:

  • Filmmodus: in films zie je altijd hoe de focus van de ene persoon naar de andere verschuift. Dat kan nu ook met jouw iPhone-video’s. Het onderwerp is scherp in beeld, de achtergrond stijlvol en wazig. Het lijkt op de portretmodus, maar dan voor video. Met de IPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max kun je scherptediepte achteraf nog aanpassen.
  • Slimme HDR 4 voor foto’s: herkent nu tot maximaal vier personen op een foto, en past voor ieder afzonderlijk contrast, belichting en huidtinten aan.
  • Fotografische stijlen: de oude filters hadden altijd invloed op complete foto’s. Huidtinten werden daardoor onnatuurlijk. De nieuwe stijlen passen specifieke delen van de foto aan en laat andere kleuren ongemoeid.
  • De groothoekcamera's in de nieuwe iPhones hebben nu 'sensor shift stabilisatie', waardoor beelden soepeler ogen als je beweegt tijdens het opnemen. De camera vangt 42 procent meer licht, doordat de diafragma groter is. Hierdoor zijn in het donker genomen foto’s scherper.


iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max

Ook dit jaar heeft Apple weer een Pro versie en een Pro Max versie gelanceerd. De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max hebben voor het eerst een 120Hz ProMotion-scherm. Voorgaande modellen gebruikten altijd een 60Hz-scherm. Hierdoor heeft de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max soepelere beelden.

 
Deel dit artikel via:
 

Whitepaper - Bellen met Microsoft Teams

Bellen naar vaste als mobiele nummers via Microsoft Teams?

Download whitepaper

Pre-order

De verwachting is dat de vraag naar de nieuwe iPhones groter zal zijn dan het aanbod. Vul onderstaande formulier in en pre-order de nieuwe iPhone 13 bij ons. Zo zorg je ervoor dat je hem als eerste binnen hebt.

* verplichte velden