Apple komt met nieuwe iPhones, nieuwe iPads en Apple Watch

Apple organiseert 12 september een groot evenement. Traditioneel introduceert Apple ieder jaar in september zijn nieuwe generatie iPhones. De verwachting is dan ook dat Apple tijdens dit event zijn nieuwe iPhones zal presenteren.

Verder zullen naast de nieuwe iPhones ook een nieuwe Apple smartwatch, nieuwe draadloze oordopjes (AirPods) en twee nieuwe iPad Pro-modellen komen.

Drie nieuwe iPhones op 12 september

Volgens de geruchten zou het om drie nieuwe iPhones gaan; de opvolgers van de iPhone 8 en iPhone X. Twee van de drie smartphones zullen vermoedelijk voorzien zijn van een edge-to-edge OLED-scherm met een inkeping waarin een 3D-camerasysteem verwerkt is voor gezichtsherkenningstechnologie. Mogelijk komt er tevens een 6,1-inch iPhone met LCD beeldscherm. Het grootste model krijgt naar verluidt een 6,5-inch-oledscherm, het grootste ooit voor een Apple-telefoon.

Ook de camera heeft weer de nodige ontwikkelingen ondergaan. De twee duurste modellen krijgen op de achterkant een dubbele camera en volgens geruchten krijgen alle nieuwe modellen een dieptecamera aan de voorkant, waarmee een 3D-scan gemaakt kan worden voor gezichtsherkenning.

Opladen

Mogelijk worden nieuwe usb-c-opladers met 18 watt geleverd, waarmee een iPhone sneller opgeladen kan worden. De nieuwe iPhones zullen naar verwachting ook draadloos opladen ondersteunen en gaan langer mee op een volle lading, vanwege een nieuwe technologie voor oledschermen. Nog een ander gerucht luidt dat ruimte is voor 2 simkaarten.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijskaartjes van de nieuwe iPhones zijn nog niet bekend, maar naar verluidt wordt het opvolgmodel voor de iPhone X wel iets goedkoper dan de iPhone X nu. Het 6,1 inch iPhone model met LCD beeldscherm krijgt naar verluidt een prijs tussen de huidige iPhone 8 en de iPhone 8 Plus.

Mogelijk liggen de toestellen vanaf 21 september in de winkel. Pre-orderen bij VTM kan vanaf 12 september, zodra de modellen en prijzen definitief bekend zijn.