Altijd verbonden met 5G
vrijdag 14 juni 2019
Waar 4G vooral mensen verbindt, gaat 5G de samenleving in zijn geheel verbinden. Het nieuwe netwerk draagt bij aan de digitalisering van verschillende industrieën. Het maakt nieuwe toepassingen mogelijk en wordt ‘the next step’ van de digitale transformatie.
Het toekomstige mobiele 5G-netwerk is veel meer dan alleen maar een snellere versie van 3G en 4G. 5G biedt verhoogde bandbreedte, lagere latentie (de vertragingsduur in de communicatie tussen apparaten), betere beveiligingsmogelijkheden en een veel hogere capaciteit. Waar 4G vooral mensen verbond, zal 5G de samenleving verbinden en bijdragen aan digitalisering van verschillende industrieën, zoals de automobielsector, nutsbedrijven, landbouw, transport en logistiek.
Altijd verbonden
5G kent diverse praktische toepassingsgebieden, zoals bijvoorbeeld Internet of Things (IoT), smart city-functies, zelfsturende auto’s en toegang op afstand tot connected apparaten. De technologie is een belangrijke component van wat de ‘alomtegenwoordige infrastructuur’ wordt genoemd: organisaties, hun mensen en assets kunnen hiermee altijd verbonden zijn. Het mooie van 5G is dat de flexibele architectuur uiteenlopende gebruiksmogelijkheden op hetzelfde fysieke netwerk laat draaien.
Om de exponentiële groei van onze digitale samenleving aan te kunnen is 5G hard nodig. Het zal niet alleen een nieuwe radiotechnologie introduceren, maar ook de volgende generatie netwerkapparatuur. Deze zal krachtiger, flexibeler en energiezuiniger zijn dan de huidige technologie. Daarnaast biedt 5G nieuwe zakelijke kansen in de digitalisering van uiteenlopende sectoren en bedrijven.
5G ecosysteem
Er wordt momenteel hard gewerkt aan de 5G-standaard, op basis waarvan verschillende partijen in het ecosysteem hun producten zullen gaan ontwikkelen. Deze partijen zijn onder andere chipsetfabrikanten, netwerkleveranciers en modulemakers. Lidstaten van de Europese Unie hebben afgesproken om rond 2020 minimaal in één grote stad te hebben voorzien van een 5G-netwerk. Uiterlijk eind 2020 krijgen telecombedrijven de frequenties voor 5G-netwerken in Europa in handen.
Bezoekers van deze pagina bekeken ook:
Meer Blog en Nieuws
- Nieuwe factuur lay-out voor KPN ÉÉN diensten
- De ultieme koptelefoon voor professioneel kantoorgebruik
- Microsoft Teams uitbreiden met een Contact Center-oplossing
- Tariefswijziging Inmarsat C
- Wat is een datalek en hoe bescherm ik mijzelf ertegen?
- Houd jouw informatie in het VTM klantenportaal actueel
- Wat is Managed Detection and Response (MDR) en waarom is het belangrijk?