70% van gemeenten maakt gebruik van IoT connectivity van VTM

Afgelopen jaren is veel gebeurd op het gebied van connectiviteit. Niet direct op de voorgrond, maar op de achtergrond zijn vele netwerken en systemen inmiddels overgezet op moderne, toekomstvaste technologieën voor connectiviteit. Zo ook binnen gemeenteland. Inmiddels maakt ruim 70% van gemeenten gebruik van IoT connectivity van VTM.

Verschillende traditionele telefonie diensten (ISDN/PSTN) zijn de afgelopen maanden beëindigd. Tevens is de CSD-techniek beëindigd. Door het grote aantal klanten dat nog altijd via deze techniek werkt, heeft VTM uitstel gekregen van KPN tot mei 2021. Deze datum is echter wel definitief het einde van de CSD-techniek.

Dit heeft de nodige gevolgen voor gebruikers van deze traditionele diensten, zoals bijvoorbeeld gemeenten. Veel gemeenten maken namelijk gebruik van PSTN, ISDN, DSL verbindingen en/of CSD techniek voor meet- en regeltechniek. Denk hierbij onder andere aan pompen/gemalen, alarmlijnen, liftlijnen, pollers, slagbomen, ondergrondse containers et cetera. 

Veel van onze klanten en lokale overheden zijn de afgelopen jaren al druk bezig geweest met het ombouwen van deze oude techniek naar toekomstvast portfolio, zoals 4G / LTE-M.  Daarbij hebben veel gemeenten direct gebruik gemaakt van de mogelijkheden om ook objecten die voorheen via PSTN/ISDN of DSL verbonden waren, om te bouwen naar 4G/LTE-M techniek.

Al ruim 250 gemeenten

VTM IoT is expert in deze markt. Inmiddels levert en monitort VTM bij meer dan 250 gemeenten en waterschappen beveiligde communicatie oplossingen. Niet alleen besparen gemeenten direct op de communicatiekosten, maar ook wordt de oplossing geleverd inclusief beveiliging, waardoor het risico op ongewenst gebruik door derden zo goed als nihil is.

Beveiligd dataverkeer met Internet-VPN

Met behulp van onze Private APN en Internet-VPN (Virtual Private Network) wordt al het verkeer van de simkaarten geëncrypt en beveiligd doorgestuurd naar het SCADA systeem. Zo kan de server op een veilige manier communiceren met de mobiele terminals en zijn de terminals in het veld niet van buitenaf bereikbaar.

Managed SCADA

SCADA systemen worden verbonden met terminals in het veld. Deze SCADA systemen verzamelen data, geven alarmeringen en zetten acties uit. De continuïteit van deze systemen is essentieel voor uw diensten. Toch krijgen het monitoren, beveiligen en back-uppen van systemen vaak pas aandacht wanneer er een incident is. VTM bewaakt en monitort uw SCADA systeem 24/7, altijd voorzien van de laatste updates en beveiliging en back-ups naar redundante uitgevoerde datacenters.

Uitfaseren en vervangen oude technieken

Maakt uw gemeente nog geen gebruik van onze oplossing? Ga dan zeker het gesprek aan met één van onze consultants. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van toekomstvaste oplossingen voor uw gemeente. Neem hiervoor contact op met René Broxterman of via 0174 22 66 92.

 

Volgende

Westland als speeltuin IoT 4
IoT grote meerwaarde voor de transportsector