58% van totale wereldbevolking heeft 5G-dekking in 2025

De uitrol van 5G gaat sneller dan verwacht. De groei overtreft zelfs alle verwachtingen. Volgens Ken Hu, topman van het Chinese Huawei, heeft 58 procent van de totale wereldbevolking 5G-dekking in 2025.

Ondanks de geopolitieke tegenwind die Huawei momenteel treft, is Huawei’s technische voorsprong onomstreden. Zelfs met de boycot van Huawei-netwerkapparatuur in de VS en Australië ligt ’s werelds grootste telecomleverancier nog volledig op stoom.

Volgens Huawei zullen er in 2025 6,5 miljoen 5G basisstations zijn en 2,8 miljard gebruikers. 58 procent van de totale wereldbevolking heeft dan 5G-dekking.

Uitrol 5G sneller dan 4G destijds

In het eerste jaar dat 5G technologie commercieel wordt toegepast, ligt 5G al ver voor op 4G destijds. Volgens Huawei duurt het slechts drie jaar voordat de mijlpaal van vijfhonderd miljoen gebruikers wereldwijd is gehaald. 4G deed daar vijf jaar over en 3G tien jaar.

Een belangrijke reden hiervoor is dat toen 4G begon hiervoor nog geen nieuwe chipsets beschikbaar waren. Voor 5G zijn er nu al vier chipsets beschikbaar. Ook zijn al meer dan veertig 5G-toestellen beschikbaar, waar dit voor 4G na een jaar nog nul toestellen waren. Voor het eerst in de geschiedenis houdt de ontwikkeling van toestellen gelijke trend met de voortgang van de netwerktechniek. Een belangrijke reden voor de positieve groeiverwachtingen van 5G.

5G

5G gaat ons ongekende mogelijkheden opleveren. Maar hoe gaat ons leven er dan straks uit zien in dat 5G tijdperk? Lees verder >>

En na 2G, 3G, 4G staan we met 5G aan het begin van de volgende mobiele standaard. Hoe is die groei van de verschillende mobiele standaarden verlopen? Lees verder >>

 

Volgende

Erwin den Braber Business Consultant ICT
Uw Cloud leverancier kiezen. En dan?