250 procent (!!) groei voor Microsoft Dynamics 365 Business Central!

Dynamics 365 Business Central is de nieuwe cloud ERP oplossing van Microsoft voor MKB bedrijven. Het aantal organisaties dat inmiddels gebruik maakt van Business Central groeide afgelopen jaar tot meer dan 10.000. Een stijging van maar liefst 250 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Een indrukwekkend resultaat dat de Microsoft en zijn partners het vertrouwen geeft voor een veelbelovende toekomst.

Eind 2019 maakte rond de 4.000 organisaties over de hele wereld gebruik van Dynamics 365 Business Central. Toen al een heel behoorlijk aantal, aangezien bestaande Microsoft Dynamics NAV partners moesten transformeren om ‘market ready’ voor de cloud te worden. Denk alleen al aan het technisch migreren van add-on oplossingen naar de nieuwe omgeving en het trainen van alle medewerkers.


Basis voor digitale transformatie

Afgelopen jaar is het gebruik van Dynamics 365 Business Central verder doorgegroeid naar meer dan 10.000 eindklanten. Dat betekent een groei van ruim 6.000 nieuwe klanten in een jaar tijd. Al deze organisaties vertrouwen op de volledige SaaS oplossing als bron voor hun zakelijke beslissingen. Variërend van vele kleine operationele besluiten tot aan belangrijke strategische beslissingen met verreikende gevolgen. Veel van deze klanten gebruiken de oplossing tevens als de basis voor hun digitale transformatie processen.

Ook het aantal actief verkopende Dynamics 365 Business Central partners maakte een forse groei door. Dat aantal steeg van 750 naar 2.200 partners. Tastbaar resultaat is de groei van het aantal gecertificeerde apps op AppSource – Microsoft’s wereldwijde app store voor Business Central. Inmiddels zijn al meer dan 1.000 (!) van deze apps gecertificeerd, gepubliceerd en klaar voor gebruik.


Focus

De focus van Dynamics 365 Business Central ligt op organisaties van 10 tot 250 medewerkers is. Echter ook klanten met meer dan 1.000 named users maken gebruik van Dynamics 365 BC. Doel van Microsoft is om van Business Central ’s werelds beste ERP systeem voor MKB bedrijven te maken.

Een van de focus gebieden voor de ontwikkel afdeling van Microsoft is daarbij het verder stroomlijnen van de implementatie – het zogenaamde ‘onboarding proces’. Microsoft wil dit proces zowel eenvoudiger, sneller als ook goedkoper te maken. Deze verbeterde onboarding in combinatie met het snel groeiende aantal partners, en de verdere uitbreiding van beschikbare apps, vormen de pijlers onder een verdere groei van het aantal Dynamics 365 Business Central gebruikers.


Lees ook:
Versnel jouw succes met de volgende generatie ERP- en CRM-applicatie

 

Volgende

Cyber Attack
Dit is wat u moet weten over de FireEye-hack in de VS