Opleidingstraject AVG-compliancy


VTM heeft een uniek opleidingstraject ontwikkelt voor organisaties, ter bevordering van bewustwording omtrent de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Uw medewerkers ontwikkelen zichzelf op een leuke, uitdagende manier. Tegelijkertijd leert uw organisatie bewust om te gaan met privacy gevoelige informatie.

Per 25 mei 2018 is in Nederland deze nieuwe privacywet van toepassing. Alle organisaties die actief zijn binnen de EU moeten zich aan de nieuwe wet houden. Ons AVG opleidingstraject maakt uw medewerkers bewust van de spelregels en de inhoud van de wet. Zij leren bewust om te gaan met privacygevoelige informatie en situaties waarbij privacy van klanten, medewerkers of leveranciers mogelijk in het geding is.

Waarom?

De AVG voorziet in een set regels om verantwoord om te gaan met privacy gevoelige informatie. De AVG stelt dat organisaties op de hoogte zijn van de nieuwe regels en ingeschat moet worden welke aanpassingen nodig zijn om aan de AVG te voldoen. Dit dwingt organisaties mogelijk tot beleidswijzigingen en/of technische maatregelen.

Maar dan bent u er nog niet.

Een groot deel is mensenwerk. Bewustwording onder medewerkers is één van de belangrijkste aspecten van uw AVG-compliancy. Verantwoordelijkheid moet voor iedereen duidelijk zijn!

Impact

De gevolgen van een datalek of een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens kunnen grote impact hebben op uw organisatie. Medewerkers moeten bewust zijn van de spelregels van de wet- en regelgeving en het belang van goede naleving ervan.

Hoe?

Het traject bestaat uit een virtuele leer-app over de AVG. Deze app is uniek in Nederland en maakt deelnemers spelenderwijs wegwijs in de spelregels van de AVG.

Het uitdagende spelelement triggert medewerkers om te blijven leren en houdt hen actief in de leercyclus. Deelnemers trainen zichzelf op de inhoud van de wet en het traject levert de organisatie een aanzienlijke kwaliteitsverbetering op.

Voortgangsrapportages

Als verantwoordelijke ontvangt u voortgangsrapportages, waarin u precies kunt zien wie actief bezig is met het opleidingstraject en hoe ver iemand is gevorderd.

Het bevordert de ontwikkeling van het personeel en tegelijk leert uw organisatie bewust om te gaan met privacy gevoelige informatie. U onderbouwt uw AVG-compliancy en u verkleint het risico op een incident met mogelijke nadelige gevolgen.

 
AVG leer-app

Knowingo+ leer-appSamen met Knowitall, officieel leverancier van de Knowingo+ leer-app in Nederland, heeft VTM de leer-app ontwikkelt specifiek voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze leer-app is uniek in Nederland. De app maakt uw medewerkers wegwijs in de spelregels van de AVG.

Mensen en organisaties wijzer en daarmee succesvol(ler) maken. Dat is de kracht van de Knowingo+ dienst. De AVG leer-app is de optimale tool voor het verhogen van het kennisniveau op het vlak van de nieuwe privacywet. Met het state-of-the-art leerplatform heeft u volledige zekerheid dat essentiële informatie top-of-mind is én blijft. De leer-app is de meest doeltreffende manier om uw medewerkers aan het leren te krijgen. Én te houden.

Optimaal rendement

Iedere gebruiker krijgt precies de vragen die nodig zijn om de lesstof onder de knie te krijgen. Dit dankzij de zelflerende kunstmatige intelligentie die op de achtergrond meedraait. De app past zich aan aan het tempo en vaardigheidsniveau van iedere gebruiker. Iedereen krijgt een op hem of haar afgestemde hoeveelheid uitdaging en herhaling, waardoor de kennis permanent verankerd wordt in het geheugen. Resultaat: een uitdagende leerervaring met een optimaal rendement.

De voordelen voor uw organisatie

Klok tijdbesparend


TIJDBESPAREND

Leren zonder moeite, kort en krachtig. Eén module duurt één minuut.

Persoonlijk


PERSOONLIJK

Individueel leertraject, passend bij het niveau en tempo van de gebruiker.

Direct resultaat


DIRECT RESULTAAT

Direct resultaat dankzij herhalend leren. Daardoor blijft de kennis paraat.

Motiverend


MOTIVEREND

De app werkt als een game. Met scores, beloningen en fun. Dat motiveert!

Leren met Knowingo

 

Leuk en uitdagend leren

Iedereen leert anders. Niet per se tijdens geplande opleiding- en trainingsmomenten, maar juist hoe en wanneer de gebruiker dit zelf kiest. Dat is iets waar de klassikale manier van lesgeven niet op in kan springen.

Uit onderzoek blijkt dat te veel lesstof in één keer niet werkt. Korte krachtige leersessies werken juist des te beter. En vooral veel herhaling! Met de leer-app leren deelnemers op eigen initiatief en blijft kennis paraat door herhaald leren. Dat is de kracht van de leer-app.

Motiverend

De app speelt als een game op een smartphone of tablet. Het game karakter houdt deelnemers gemotiveerd en blijft de uitdaging voeden om kennis bij te spijkeren. Je speelt een quiz, een challenge en er zijn dagelijkse quests. Speciaal voor elke deelnemer geselecteerd om het leerproces spelenderwijs te stimuleren.

U hoeft uw medewerkers geen (mid)dagen meer te missen. U hoeft geen trainers en lokalen meer te boeken. Medewerkers kunnen direct aan de slag. Het easy en active learning principe staat garant voor een zeer efficiënte wijze van kennis opdoen en behouden zonder dat het moeite kost.

Certificering

Medewerkers kunnen zich certificeren voor bepaalde onderdelen, passend bij hun individuele leertraject. Het systeem kent de leercurve van de individuele deelnemer en past daar de certificering op aan. In voortgangsrapportages kunt u precies zien hoe ver iemand is gevorderd.

De app bevordert de ontwikkeling van uw medewerkers en leert uw organisatie bewust om te gaan met privacy gevoelige informatie. U traint, en onderbouwt, de AVG-compliancy van uw organisatie en u verkleint het risico op een incident. Maximaal rendement uit elk individueel leerproces plus een continu groeiend kennisniveau voor de gehele organisatie.

Meer weten over de AVG leer-app?

Neem dan zeker contact met ons op.

Vul hiernaast het formulier in of neem contact op met onze Business Servicedesk;  0174 52 73 20  of  info@vtmgroep.nl

Of neem contact op met uw VTM accountmanager.