ChatGPT: De kracht en risico's van generatieve AI

De wereld van informatietechnologie maakt momenteel een grote verschuiving door, en een van de drijvende krachten achter deze revolutie zijn de krachtige grote taalmodellen (LLM’s) van OpenAI, zoals GPT-4 en ChatGPT. Maar hoewel deze technologie veel potentie heeft, zijn er ook risico's verbonden aan het gebruik ervan.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een generatief AI-model dat mensachtige tekst kan genereren. Het kan worden getraind op een breed scala aan tekstbronnen, waardoor het in staat is om zeer realistische en coherente gesprekken te voeren. Het kan worden gebruikt voor chatbots, virtuele assistenten en nog veel meer.

De kracht van ChatGPT voor jouw bedrijf

ChatGPT heeft veel potentie voor bedrijven. Het kan helpen bij het automatiseren van klantenservice, het verbeteren van de interactie met klanten en het verhogen van de efficiëntie. Het kan ook worden gebruikt om gepersonaliseerde inhoud te genereren, zoals productaanbevelingen en marketingmateriaal.

pexels andrew neel 15863066

Mogelijke risico's van ChatGPT

Hoewel ChatGPT veel potentie heeft, zijn er ook risico's verbonden aan het gebruik ervan. Een van de belangrijkste zorgen is de veiligheid en privacy van bedrijfsgegevens. Het delen van jouw gegevens met een derde partij brengt mogelijk risico's met zich mee voor intellectueel eigendom. Daarnaast heb je beperkte controle over de modellen en algoritmen, wat kan leiden tot onbedoelde en ongewenste resultaten. Meer hierover lees je in onze uitgebreide blog ChatGPT: hoe gebruik je het veilig voor je bedrijfsgegevens?

Azure OpenAI: Een veilige oplossing voor bedrijven

Om deze risico's te verminderen, biedt Azure OpenAI een veilige plek voor het toepassen van generatieve AI op jouw eigen gegevens en applicaties. Azure OpenAI is gehost op Microsoft Azure en biedt privétoegang met behulp van Private Link en privé IP-adressen. Hierdoor wordt de veiligheid en naleving van jouw gegevens gegarandeerd. Daarnaast kun je jouw private GPT-modellen finetunen met jouw eigen data, waardoor je meer controle hebt over wat de modellen doen. Azure OpenAI maakt gebruik van Microsoft Azure's bewezen beveiligingskenmerken, wat extra gemoedsrust geeft als het gaat om het beschermen van jouw gegevens.

VTM GPT: Onze oplossing voor bedrijven

Bij VTM hebben we onze eigen chatoplossing ontwikkeld, speciaal ontworpen voor bedrijven die op zoek zijn naar de voordelen van ChatGPT zonder de risico's. Onze oplossing maakt gebruik van Azure OpenAI en biedt privétoegang met behulp van Private Link en privé IP-adressen.

Hierdoor wordt de veiligheid en naleving van jouw gegevens gegarandeerd. Bovendien hebben we onze oplossing zo ontworpen dat het gemakkelijk kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en doelstellingen.

Lees hier meer over VTM GPT en de beveiligingsrisico's van ChatGPT.

vtmgpt

Ontdek de toekomst van IT met VTM

Bij VTM staan we klaar om je te helpen bij het vormgeven van jouw AI-strategie met VTM GPT. Neem gewoon even contact op met ons of vul onderstaande formulier in en ontdek samen de toekomst van IT!

* verplichte velden